perjantai 17. syyskuuta 2010

Paikka?

Pahoittelen jo etukäteen tekstini sekavuutta, pakko vaan kirjoittaa tällainen angstaus-ajatusvirta-postaus.
Luulin, että elämällä olisi nyt merkitystä, kun sillä on selkeä suunta, mutta kaikki tuntuu edelleen tyhjältä ja turhalta ja tunnen itseni arvottomaksi. Mitä sitten, vaikka pääsinkin opiskelemaan haluamaani alaa, mitä sitten, vaikka valmistuisinkin hyvällä tuurilla ennen kolmekymppisiäni, mitä sitten? Mitä merkitystä elämälläni voi koskaan olla, miten voin päästä työelämään kiinni, kun menneisyydessäni on isoja aukkoja ja rumia tahroja? Miten voin ikinä elää tämän häpeän kanssa? Miten uskallan parantua, jos ja kun se tarkoittaisi sen musertavan syyllisyyden kestämistä? Miten voin ikinä saada terveitä ihmissuhteita? Kuka minua kestäisi, jos tietäisi kaiken? Kun en itsekään kestä, vaan painun kumaraan pelkistä ajatuksista.

Minuun on iskenyt väsymys: hoitoväsymys, opiskeluväsymys, uuden aloittamisen väsymys ja ihmisväsymys. Pääparkaani on kaadettu niin paljon uutta, että se läikkyy yli ja pahasti. Tuntuu, ettei ole voimia kaiken arjessa selviämisen lisäksi vielä yrittää selvitä syömishäiriöstäkin. Toisaalta en tule selviämään siitä arjesta kovin pitkään syömishäiriön kanssakaan.

Kesällä jaksoin tavata kavereita ja tutustua uusiin ihmisiin, mutta nyt kaikki illanvietot, fuksiaiset ja treffit tuntuvat pelkästään vastenmielisiltä. Tuntuu, etten koskaan kuitenkaan pääse niin lähelle ihmisiä, etten seurassakin tuntisi olevani ypöyksin.

Katselin peilistä etuhampaitani ja päätin, että nyt on korkea aika lopettaa oksentaminen, jos haluan pärjätä vielä muutaman vuoden ilman tekohampaita. Olen aina rakastanut kauniita hampaitani, mutta nyt ne ovat eroosion raatelemat, täynnä halkeamia ja lovia ja reikiä - tosin hammaslääkärillä en ole uskaltanut käydä moneen vuoteen. Tuntuu vaan siltä, että nyt tuo purukalusto on alkanut liueta ihan silmissä.

Haluaisin uskaltaa olla rohkeampi.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

"Kuka minua kestäisi, jos tietäisi kaiken? "

Mietin tota samaa itsekin itseni kohdalla. Mut ainaki mä kestäisin sua. Ehkä siis on toivoa. Mut me kyl ollaaki kohtalotovereit...

Anonyymi kirjoitti...

Hei vain

Näin jostain postauksestasi, että olet ollut joskus isosena, joten rohkenin lähettää tämän viestin.

Oletko koskaan ajatellut, että ehkä on olemassa joku, joka voi sinua oikeasti auttaa? Joku suurempi ja täydellisen hyvä - Jumala. Minä luulen, että kannattaisi ainakin yrittää tutustua Häneen, sillä siinä saavuttaa paljon.

Vain Jumala mahdollistaa sinulle täyden ihmisarvon. Hän rakastaa sinua, teet tai olet tehnyt mitä tahansa. Hänen puoleensa voi aina kääntyä. Kun turvaat Jumalaan, ei haittaa vaikka menneisyydessä olisi millaisia murheita tahansa, sillä Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta. Eli siis myös sinun. Mieti mikä valtava kunnia, että itse kaikkivaltias Jumala on kuollut juuri sinun tähtesi. Sinusta siis välitetään korkeimmalla mahdollisella tasolla.

Kun turvaat Jumalaan, et ole yksin tässä maailmankaikkeudessa. Sinulla on valtava arvo Jumalan kuvaksi luotuna olentona. Nykypäivänä monet väittävät, että kaikki ihmiset ovat vain sattuman suuria oikkuja tässä pimeässä ja ahdistavassa maailmankaikkeudessa, jossa me elämme vain kahden pimeyden välissä. He väittävät, että meillä ei ole mitään arvoa, että olemme vain sekalainen solukokoelma, jota voi verrata bakteereihin.

Mutta se on kaikki valetta! Kun turvaat Jumalaan, sinä tiedät, että olet tärkeä.

"Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää" 5.Moos. 31:8

Seuraavaksi eräs lupaus:
"Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän." Ilm.3:20

Sinun ei tarvi edes tehdä mitään, riittää, että avaat sydämesi oven Jeesukselle, joka siellä kolkuttaa.

"Jos sinä, Herra, pidät mielessäsi synnit, Herra, kuka silloin kestää?
Mutta sinun on armo, sinä annat anteeksi, että me eläisimme sinun pelossasi." Ps. 130:3,4

"Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: -- Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää." Hebr. 13:5

Sinulle on siis jo valmiiksi luvattu maailman tärkeimmät asiat. Sinun tarvitsee vain ottaa Jeesus vastaan.

Uskoisin, että olet kärsinyt jo melkoisesti, joten kannattaa haudata vallitsevat ennakkoluulot, ja antaa Jumalalle mahdollisuus tehdä parantavaa työtään.

Vaikka rukoilu voi tuntua tyhmältä ja hankalalta, toivoisin silti, että rukoilet ja pyydät apua elämääsi (tee se avoimin mielin). Se ei varmasti ole mikää ihmeellinen kokemus, mutta se kantaa hedelmää vielä lopun elämääsi. Ota Jeesus Kristus vastaan sinun henkilökohtaisena Vapahtajanasi. Hän itse on luvannut, että siirtää syntisi niin kauas kuin itä on lännestä, kunhan vain päästät Hänet elämääsi.

http://www.fathersloveletter.com/Finnish/textfinnish.html

Tässä on vielä erään tuttavani kotisivut, joka varmasti haluaa auttaa sinua, jos vain pyydät apua:
http://rikotustaeheaksi.nettisivu.org/

Toivottavasti tämä kommentti ei tunnu tunkeilulta, mutta tarkoitukseni on vain auttaa.